Medical Keyboards – Overbodige luxe of noodzakelijk kwaad?

Waarom een Medical Keyboard?

Door de recente pandemie is de behoefte aan goede hygiëne in zorginstellingen groter dan ooit.

Volgens de Centers for Disease Control (CDC) zijn er jaarlijks 1,7 miljoen HAI’s “infecties opgelopen in een zorginstelling”. En daarvan sterft er één op de 17 als gevolg daarvan. En dat is vóór de pandemie.

Een recent onderzoek van de “Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology” (APIC) zegt dat dit door COVID alleen nog maar gestegen is.

Goede infectiepreventie in zorginstellingen beperkt zich niet alleen tot handhygiëne, kleding of apparatuur die op de afdeling wordt gebruikt. Het moet ook basishulpmiddelen en -technologie omvatten, zoals computers en toetsenborden die gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Dankzij de toename van informatietechnologie in de gezondheidszorg is het gebruik van computers, toetsenborden, tablets en andere elektronische apparaten in alle zorginstellingen gemeengoed geworden en dit zal alleen nog maar toenemen.

Medigenic keyboard mouse_disinfectant wipes cleaning hand mac screen

Waarom het belangrijk is om uw toetsenbord te desinfecteren

Van alle elektronische apparaten zijn computer keyboards vooral berucht vanwege het ophopen van bacteriën en andere ziekteverwekkers onder de lastig schoon te maken toetsen. Ook kunnen ze vaak niet tegen desinfectiemiddelen, hierdoor is het bijna onmogelijk om dit te reinigen en te desinfecteren. De keyboards worden erg vaak aangeraakt door de handen van de verschillende zorgmedewerkers.

Dit resulteert in een grote behoefte aan goede handhygiëne en protocollen voor infectiepreventie, om de veiligheid van zowel gezondheidswerkers als patiënten te waarborgen.

Precies om deze reden is het Medigenic Infection Control Keyboard ontwikkeld: om de verspreiding van infecties in zorginstellingen tegen te gaan. (Veranderen naar: tegen te gaan)

Waarom is het Medigenic keyboard zo goed?

 • Het Medigenic Keyboard is volledige vlak, daardoor kan het snel met een vochtige microvezel doek gereinigd worden. Er zijn geen randjes en kiertjes waar vuil zich kan ophopen.
 • De siliconen hoes is ook zeer goed bestand tegen desinfectiemiddelen van ziekenhuiskwaliteit, waardoor grondige desinfectie niet alleen gemakkelijk is, maar ook veilig is voor de levensduur van het keyboard.
 • Aan/uit switch
  Met een druk op de vergrendelknop worden de toetsen tijdelijk geblokkeerd om ongewenste toetsaanslagen te voorkomen tijdens het reinigen. Hierdoor is reiniging op plek van gebruik laagdrempelig, want het keyboard hoeft niet ontkoppeld te worden.Des te makkelijker reinigen gemaakt wordt, des te vaker dat het gebeurt.
 • Cleaning Alert
  Uit onderzoek van het Londonse Universiteits ziekenhuis UCLH kwam naar voren dat het maken van een makkelijk te reinigen keyboard alleen niet altijd voldoende was. De gebruikers moesten het ook regelmatig reinigen, vandaar dat de Cleaning Alert werd ontwikkeld. Deze helpt de gebruiker te herinneren aan de hygiëne en kan naar wens worden ingesteld. De alert gaat pas uit, als het keyboard is gereinigd, maar kan in geval van nood nog wel gebruikt worden.
 • Comfortabel en snel typen
  Eén van de grootste drempels om een medical keyboard in te zetten is dat het niet zo comfortabel typt als een gewoon keyboard. Met die gedachte is de siliconen hoes geoptimaliseerd, deze moest dik genoeg zijn om niet kwetsbaar te zijn en mooi vlak te blijven, maar ook niet te stug waardoor typen lastiger wordt. Medigenic heeft hiervoor een unieke mix van siliconen ontwikkeld, dat sterk is maar toch elastisch genoeg is om snel te typen. Onder de siliconen hoes van medische kwaliteit hebben ze gebruikt gemaakt van zogenaamde “scissor-keys”.Veel ziekenhuizen zoals het AMC, UMCG, Rijnstate Ziekenhuis, Zuyderland Ziekenhuis, UZA en UZB hebben Medigenic getest tegen vele andere merken en elke keer kwam Medigenic als het beste uit de test op gebied van hygiëne en typcomfort.

Tijdelijk bieden wij kosteloos een proefperiode aan, zodat de voordelen van Medigenic ervaren kunnen worden.

Neem nu contact op!

Overig nieuws

Gratis testen

Gratis testen

Wil jij één van onze medische toetsenborden gratis uitproberen voor 30 dagen? Dat kan!