University College London Hospitals ontwikkeld hygiënisch toetsenbord om de verspreiding van infecties te voorkomen

Coeur D’Alene, ID, 2 november 2006.
Beheerders van een groot universitair ziekenhuis in Londen hebben vandaag bekend gemaakt dat zij het eerste ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk zullen zijn die speciale toetsenborden gaan installeren om de verspreiding van infecties te voorkomen. 

University College London Hospitals (UCLH) en het Amerikaanse Esterline Advanced Input Systems hebben vandaag de installatie van de toetsenborden bekend gemaakt. Deze toetsenborden zijn niet alleen makkelijk schoon te maken maar waarschuwt ook het personeel wanneer deze schoongemaakt moet worden.  Het UCLH schat dat de Medigenic toetsenborden de UK National Health Service (NHS) miljoenen ponden kan besparen in het gevecht tegen de super-bacteriën zoals methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Dankzij hun onderzoek denken ze dat de MRSA gevallen gereduceerd kunnen worden met 10 procent.  

Het vlakke design maakt het schoonmaken makkelijk maar ook heeft het toetsenbord een perfecte tactiele feedback. Ook zijn ze uitgerust met een timer om het verzorgen personeel er op te attenderen wanneer het toetsenbord schoon gemaakt moet worden. De verstopte sensoren verzekeren een juiste schoonmaak. Uit onderzoek van microbiologen van de UCLH is gebleken dat het bacterieniveau daalt met 70 procent wanneer de toetsenborden elke 12 uur schoon gemaakt worden en dat de naleving van toetsenbordreinigingsprotocollen is toegenomen tot 87 procent met Medigenic 

Op de toename van computergebruik in ziekenhuizen zei Dr. Ostro, klinisch wetenschapper aan het UCLH het volgende: “het is een groot probleem want je kan de normale toetsenborden niet makkelijk schoonmaken, je kan niet tussen de toetsen komen. Doordat je er geen water of andere vloeistoffen op kan gebruiken zijn ze niet makkelijk schoon te maken.”  

Dr. Peter Wilson, microbioloog van de UCLH-consultant, voegde toe: “Omdat we steeds vaker computers gaan gebruiken, dachten we dat we een toetsenbord nodig hadden dat heel gemakkelijk schoon te maken was om de infectiecyclus te doorbreken.” Het Medigenic-toetsenbord is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen infecties zoals MRSA. Je kunt educatieve campagnes opzetten om mensen vaker hun handen te laten wassen, maar de impact duurt slechts ongeveer acht weken, maar met deze toetsenborden heb je een constante herinnering aan het belang van je handen wassen en je computer schoon houden.”     

Brad Lawrence, President van Esterline Advanced Input Systems, zei: “Onze Medigenic-toetsenborden werden onlangs ook geïntroduceerd op de Amerikaanse ziekenhuismarkt, waar de Centers for Disease Control and Prevention schat dat er elk jaar 2 miljoen ziekenhuisinfecties zijn, 90.000 doden en 4,5 miljard dollar aan gezondheidszorg kosten.” Lawrence zei dat verschillende studies naar toetsenborden wijzen als een belangrijke bron van bacteriële kruisbesmetting.”  

Over Advanced Input Systems
Advanced Input Systems (www.advanced-input.com), een volledige dochteronderneming van Esterline Technologies Corporation, produceert standaard en aangepaste bedieningspanelen en invoersystemen. Bekende klanten zijn vrijwel alle grote medische kapitaalgoederenaanbieders. Esterline (www.esterline.com) is een toonaangevende gespecialiseerde fabrikant van hoog ontwikkelde producten voor de lucht- en ruimtevaart, defensie en medische markten.   

Overig nieuws

Gratis testen

Gratis testen

Wil jij één van onze medische toetsenborden gratis uitproberen voor 30 dagen? Dat kan!